Overzicht 2e ronde workshops

Sessies in de middag

Sessie 1. Geef richting aan geluk met een persoonlijke koers – DELA

DELA gelooft dat je dromen waar kunt maken als je doet waar je blij van wordt. In een mensenleven gebeurt er veel waar je geen invloed hebt. Maar je hebt wel al­tijd een keuze hoe je ermee om wilt gaan. Om het leven te leiden dat jij graag wilt, in plaats van te doen wat anderen van je verwachten.

DELA wil de meest betrokken coöperatie zijn die het leven meer betekenis geeft. Dat begint bij jezelf. Door te werken aan de persoonlijke koers, krijgen collega’s inzicht in hun kernwaarden, talenten en dromen. In deze workshop kom je te we­ten hoe een persoonlijke koers de sleutel tot geluk kan zijn.

De workshop wordt verzorgd door Roos Fleuren, adjunct-directeur P&O en Corrie de Kloet, adviseur P&O

Sessie 2. Interactieve sessie ‘De Kracht van Waardering’ -Heleen Mes

Het gevoel gezien te worden, waardering en begrip te krijgen is een van onze basisbehoeftes. Ook op het werk kan het krijgen van oprechte waardering medewerkers enorm motiveren en gelukkig maken. Het stimuleert hen om hun best te doen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. We willen immers allemaal voelen dat we van belang zijn. Als medewerkers geen waardering ontvangen raken ze gedemotiveerd en gefrustreerd. Dat is jammer, want er zijn voldoende manieren om elkaar waardering te tonen. 

In de sessie worden de deelnemers op interactieve wijze meegenomen in wat waardering is; waarom het belangrijk is en op welke wijze ze meer waardering kunnen geven.

Heleen Mes is partner van het HappinessBureau. Zij bereikte als HR directeur met twee organisaties een top 10-positie als Beste Werkgever NL, geeft Employee Experience & Design workshops en presentaties, is oprichter van deLinkedIn groep Employee Experience Nederland/België en editor van Happy People Better BusinessNieuws.  Ze schreef samen met Gea Peper het boek Employee Experience

Sessie 3. Interactieve sessie: Gelukkig aan de slag met werkgeluk! Evelien Veenman

Kom erachter wat werkgeluk voor jou betekent en krijg veel praktische tips! Een interactieve workshop, waarin je jezelf en elkaar beter leert kennen.

Ik ben Evelien Veenman, woon en werk in hartje Utrecht en ben een werkgeluk enthousiasteling! Bij Experius mag ik mijn passie uitvoeren als ‘Chief Happiness Officer’. Experius staat al twee jaar op rij in de top 5 van ‘Best Workplaces’ en is één van de snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland. Het zijn van een ‘Great Place to Work’ is één van onze belangrijkste visiepijlers en uiteraard mijn focuspunt.  Experius is geen regulier bedrijf en ik ben zeker geen standaard HR manager, maar een oprechte CHO.

Tijdens de interactieve workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is het verschil tussen geluk en werkgeluk?
  • Waarom de focus op werkgeluk
  • Veel aandacht voor best practices
  • Tips om je eigen (werk)geluk te vergroten
  • Tijdens de workshop krijg je de tijd om met elkaar in gesprek te gaan en zo ideeën uit te wisselen.

Mijn uiteindelijke doel is om je inspiratie mee te geven en tips die je zelf direct kan gaan toepassen!

Sessie 4. Hoe een uitspreekcultuur bijdraagt aan het werkgeluk én de impact – Tony’s Chocolonely & The UP Movement

In deze interactieve sessie delen we de ervaringen van het bouwen aan een uitspreekcultuur bij Tony’s Chocolonely. De sessie wordt verzorgd door Tony’s People Hero Carline van Veen en Cultuurcoach van theUP movement Martine van den Hoed. We nemen je mee in de aanleiding van het traject, de aanpak, het model en de resultaten. Ook ervaar je zelfeen aantal onderdelen. De inzichten en handvatten kun je direct inzetten binnen jouw organisatie. Tony’s Chocolonely is ‘n impactbedrijf dat chocolade maakt. Hun missie is samen 100% slaafvrij de norm maken in chocolade. Om dat te bereiken is ’t belangrijk dat elke Tony zoveel mogelijk zijn of haar unieke toegevoegde waarde bijdraagt. 

Sessie 5. Arjen Banach: De 6 trends van Werkgeluk! – Interactieve sessie

De best beoordeelde break-outsessie van HPBB 2018 is terug!

De wereld verandert razendsnel, organisaties moeten mee. Wat maakt dat organisaties zich nu onderscheiden en succesvol zijnen wat betekent dat voor de toekomst van jouw organisatie? Een van de ontwikkelingen is dat steeds meer organisaties hun medewerkers centraal durven te stellen. Dit gaat zich de komende jaren transformeren van onderscheidende factor tot absolute must. 

Spreker, dagvoorzitter en Chief Happiness Officer Arjen Banach heeft een vernieuwende en innovatieve kijk op hoe winnende organisaties in de wereld van morgen zijn georganiseerd. Hij doet al jaren onderzoek naar organisaties die zich onderscheiden met het hun cultuur en neemt je in deze sessie mee naar de 6 trends van de absolute topwerkgevers op het gebied van organisatiecultuur en werkgeluk. Wat zijn de essentiële ingrediënten voor een inspirerende cultuur om medewerkers te blijven boeien en binden in een war on talent, niet gefocust op voortang maar op vooruitgang.

Arjen verzorgt de Podcast Energie aan het werk.

Sessie 6. De invloed van HR en Leiderschap op werkgeluk – ICM

Hoe creëer je de ideale context zodat medewerkers gelukkig kunnen zijn in hun werk? In deze interactieve sessie delen wij aan de hand van ons organisatiemodel de 7 succesfactoren van werkgeluk voor je HR- en organisatiebeleid. We delen onze best practices, die je als HR Professional direct in kan zetten om werkgeluk in jouw organisatie te creëren.

Bij opleidingsinstituut ICM staat persoonlijke ontwikkeling van mensen en werkgeluk centraalzowel intern als extern. Als onze mensen gelukkig zijn worden onze klanten dat van onze mensen. Wij geloven er in dat aandacht en ruimte voor werkgeluk leidt tot extra resultaat en meer kwaliteit.

ICM is vier keer uitgeroepen tot Great Place to Work en al meerdere jaren op rij verkozen tot beste opleider van Nederland.

De workshop wordt verzorgd door Lieke Bosch en Jeroen Persoons.

Lieke Bosch is HR Manager bij ICM en gelooft er in dat werkgeluk leidt tot betere prestaties. Ze is gedreven om zowel binnen als buiten ICM, mogelijk te maken dat mensen hun volledig potentieel benutten en plezier ervaren in het werk.  

Jeroen Persoons is Business Development Leader bij ICM, specialist in zelforganisatie met 5 jaar praktijkervaring vanuit Springest (Holacracy) en de Baak (Semco stijl).

Sessie 7. Een gelukkige gemeente – Laurens Bijl

De gemeente Roerdalen werkt al acht jaar onder het motto van Klein Geluk aan het vergroten van geluk. Onze missie is om bij te dragen aan geluk en levensvoldoening van alle mensen in Roerdalen. Dat lukt natuurlijk alleen maar als geluk ook een verbindend thema is in de organisatie. We werken waardengedreven en verbinden persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling.
In deze interactieve sessie neem ik je mee in onze praktijkervaringen. Hoe maken wij werkgeluk concreet en wat zijn werkzame ingrediënten? Je gaat hier ook zelf mee aan de slag. 

Ik ben Laurens Bijl, gelukscoördinator in de gemeente Roerdalen. Ik ben als lid van het directieteam verantwoordelijk voor de vertaling van Geluk van het beleid van de gemeente en de ontwikkeling van de organisatie. Ik zal in deze sessie vooral ingaan op onze ervaring met werken aan geluk in de organisatie.

Sessie 8. De principes van werkgeluk en voldoening – Effectory

In deze workshop nemen Joost Booij en Timon Visser je mee in de belangrijkste principes van werkgeluk en voldoening. Hoe creëer je een omgeving waarin groei, relaties en dankbaarheid centraal komen te staan?

Om echt voldoening uit je werk te halen (voldoening is duurzamer dan geluk) is het van belang om de ander centraal te stellen. Die ander kan een medewerker van je zijn of een klant, eigenlijk maakt dat niet uit. Uiteindelijk gaat het erom dat je iemand anders zijn dromen of potentieel helpt realiseren.

Vanuit hun rol als senior consultant (Joost) en trainer (Timon) zien zij jaarlijks tientallen organisaties van binnen. Daarbij werken ze al meerdere jaren in de zelfsturende omgeving van Effectory. Hun goede en mindere ervaringen met deze principes delen ze graag! Ook staan ze stil bij jouw eigen situatie en die van je organisatie, zodat je deze principes kan vertalen naar jouw realiteit.

Sessie 9. Samensturing brengt werkgeluk! – Saminc

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers en leidinggevenden hun werk met plezier en bevlogenheid doen? De oplossing is even eenvoudig als impactvol: deel de verantwoordelijkheid, ga samen sturen! Rianca Evers-den Ouden en Annelotte van Riet van Saminc nemen je in deze interactieve sessie mee in Samensturing: organiseren en veranderen vanuit gedeelde verantwoordelijkheid en een gezamenlijk doel.

Samensturing zorgt ervoor dat mensen weer regie ervaren over het eigen werk,  samen verantwoordelijkheid nemen en delen voor team- en organisatie doelstellingen, opener met elkaar communiceren en elkaar stimuleren en mede-eigenaar zijn. En dat brengt werkgeluk!

Rianca is auteur van het boek Samensturing, Organiseren vanuit gedeelde verantwoordelijkheid en founder van Kenniscentrum Saminc BV. Zij staat leiders bij in de transformatie van hiërarchie naar Samensturing en ze leidt consultants op in het gedachtegoed. Annelotte is specialist Samensturing en begeleidt leidinggevenden en teams in deze geheel andere mindset van organiseren en veranderen.