Welkom op de website van het event Happy People – Better Business

Op 20 maart 2019 vindt voor de vierde keer het Happy People – Better Business event plaats, als onderdeel van de Dutch Happiness Week! Het grootste event over werkgeluk in Nederland wordt wederom gehouden in het prachtige Parktheater in Eindhoven.

In de komende weken en maanden zullen we hier updates plaatsen over sprekers en workshops.

Waarom Happy People – Better Business?

Overheden en bedrijven kunnen niet meer om het thema werkgeluk heen. De wetenschappelijke bewijzen zijn overduidelijk: mensen die gelukkig zijn in hun werk zijn gezonder, creatiever, innovatiever en meer bevlogen dan hun minder gelukkige collega’s. Gelukkige medewerkers dragen tevens bij aan een hogere arbeidsproductiviteit en een grotere klanttevredenheid – met betere (bedrijfs)resultaten tot gevolg.

Ondanks de bewezen successen is het vaak nog onduidelijk hoe je geluk als bedrijfsmodel toepast in de praktijk. Daarom organiseert het HappinessBureau samen met Fontys Hogescholen en het Parktheater Eindhoven op 20 maart 2019 voor de vierde keer het grootste Nederlandse event over werkgeluk: Happy People – Better Business 2019.

Met inspirerende presentaties van sprekers uit binnen- en buitenland en een breed aanbod van sessies door organisaties die gelukkig werken al succesvol in de praktijk toepassen.

Inschrijven

Inschrijven voor dit event kan via onze pagina op Eventbrite.

Let op! Happy People Better Business boek met 25% korting!
Naast je ticket(s) kun je ook tot 1 maart 2019 het onlangs verschenen boek van het HappinessBureau “Employee Experience – Happy People Better Business” bestellen met 25% korting bij ManagementBoek.nl

Programma

Programma Happy People – Better Business op 20 maart 2019

9.00 Ontvangst en inschrijving

9.30 Welkom door dagvoorzitter Jörgen Raymann

9.40 Welkom door directeur Parktheater Giel Pastoor

9.45 Plenaire Presentatie (wordt nog bekend gemaakt)

10.30 Plenaire Presentatie door Michiel Goemans.   Ik neem ontslag als baas

Michiel is franchisenemer van 8 Kinki Kappers zaken.

11.15 Coffee Break

11.30 Happiness at Work Sessies ronde 1

12.40 Gezonde lunch

13.35 Plenaire presentatie door Gea PeperEverybody happy? De 10 do’s en don’t’s van werkgeluk

Gea is oprichter en eigenaar van het HappinessBureau.

14.20 Happiness at Work Sessies ronde 2

15.30 Juice break

16.00 Plenaire presentatie door Tim Dorsett. How we make Innocent drinks a happy workplace

Tim is Culture Ambassador bij Innocent Drinks (UK)

17.00 Borrel

Inschrijven

Inschrijven voor dit event kan via onze pagina op Eventbrite.

Let op! Happy People Better Business boek met 25% korting!
Naast je ticket(s) kun je ook tot 1 maart 2019 het onlangs verschenen boek van het HappinessBureau “Employee Experience – Happy People Better Business” bestellen met 25% korting bij ManagementBoek.nl

Sprekers

Met trots kondigen we de volgende sprekers aan voor het Happy People – Better Business event 2019:


Chief Happiness Announcer: Jörgen Raymann 

Jörgen is televisiepresentator, cabaretier en verzorgt onder meer motivational speeches voor organisaties, overheden en jongeren.

Voor de vierde keer op rij zal Jörgen op enthousiaste wijze deelnemers en sprekers door de dag loodsen.


Michiel Goemans: Ik neem ontslag als baas

Michiel is 25 jaar kapper. Met heel wat ervaring in zijn vakgebied, zowel nationaal als internationaal. Na al die jaren werken en managen heeft hij alle vormen van leiderschap wel gezien. Sinds 2004 is hij eigenaar van een aantal Kinki Kappers zaken, en een Kinki Kappers Academy.

10 jaar lang, runde Michiel zijn bedrijven en zijn personeel vanuit een streng hiërarchisch management systeem. Met succes! Met de opkomst van nieuwe werknemers, kwam ook de wens vanuit het personeel voor verandering. Met als strijdkreet, ’stop met hiërarchisch management’.

Met acht verschillende bedrijven, met verschillende teams en verschillende resultaten heeft hij heel wat te delen over dit onderwerp. Hij neemt je mee van ‘baas zijn’, naar ’supporter’ in zijn eigen bedrijf.  Hoe iedereen nu samen alles beslist, in een open en eerlijk verhaal, waarin ook zijn tegenslagen worden besproken.

Hij is de aangewezen persoon om te vertellen wat deze verandering als ondernemer met je doet en wat het in je onderneming teweegbrengt.


Gea Peper: Everybody Happy? De 10 do’s en don’t’s van werkgeluk

Werkgeluk is inmiddels niet meer weg te denken als relevant thema voor organisaties. Niet vreemd want (werken aan) werkgeluk levert veel op. Bijvoorbeeld dat werkgeluk bijdraagt aan loyale klanten en succesvolle organisaties en ook dat het helpt om talent aan te trekken en te binden in de huidige krappe arbeidsmarkt. Maar hoe zorg je er nu voor dat je werkgeluk echt centraal stelt binnen je organisatie? In haar presentatie zal Gea met inspirerende voorbeelden ingaan op de 10 do’s en don’t’s van werkgeluk. 

Gea is oprichter en eigenaar van het HappinessBureau. Ze verzorgt key notes in Nederland en (ver) daarbuiten. Samen met EHERO en Fontys Hogeschool Eindhoven verzorgt ze de opleiding Werkgelukdeskundige. Gea is co-auteur van het boek Employee Experience dat ze samen schreef met Heleen Mes. 

Tim Dorsett:  How we make Innocent drinks a happy workplace

Tim: “I have been with Innocent for nearly 7 years with one mission – to help people work better and go home happy. This has been the way Innocent has looked at their company environment, well-being and culture from their very first day in 1999. However, now with over 450 people across 10 offices, that’s not an easy task. I’ll tell the (true) story of how innocent went from 3 friend in a loftin west London to the company voted 3rd best to work for in the country in 2018. I will cover key points that makes innocent one of the happiest brands on the planet, and why I am lucky enough to say I love my job.”


Sprekers in de Kameleon (tijdens sessies)

Arjan Banach: De 6 trends van Werkgeluk! – Interactieve sessie

De best beoordeelde break-outsessie van HPBB 2018 is terug!

De wereld verandert razendsnel, organisaties moeten mee. Wat maakt dat organisaties zich nu onderscheiden en succesvol zijnen wat betekent dat voor de toekomst van jouw organisatie? Een van de ontwikkelingen is dat steeds meer organisaties hun medewerkers centraal durven te stellen. Dit gaat zich de komende jaren transformeren van onderscheidende factor tot absolute must. 

Spreker, dagvoorzitter en Chief Happiness Officer Arjen Banach heeft een vernieuwende en innovatieve kijk op hoe winnende organisaties in de wereld van morgen zijn georganiseerd. Hij doet al jaren onderzoek naar organisaties die zich onderscheiden met het hun cultuur en neemt je in deze sessie mee naar de 6 trends van de absolute topwerkgevers op het gebied van organisatiecultuur en werkgeluk. Wat zijn de essentiële ingrediënten voor een inspirerende cultuur om medewerkers te blijven boeien en binden in een war on talent, niet gefocust op voortang maar op vooruitgang.

Onze Partners
 
previous arrow
next arrow
Slider
 

Sessies

Overzicht Happiness at Work Sessies

Tijdens de Happiness at Work Sessies kun je ideeën opdoen van organisaties die werkgeluk al succesvol in de praktijk brengen. Of kun je kiezen voor sessies over meer specifieke onderwerpen die te maken hebben met het vergroten van werkgeluk in organisaties.


Interactieve sessie: Gelukkig aan de slag met werkgeluk! -Evelien Veenman

Kom erachter wat werkgeluk voor jou betekent en krijg veel praktische tips! Een interactieve workshop, waarin je jezelf en elkaar beter leert kennen.

Ik ben Evelien Veenman, woon en werk in hartje Utrecht en ben een werkgeluk enthousiasteling! Bij Experius mag ik mijn passie uitvoeren als ‘Chief Happiness Officer’. Experius staat al twee jaar op rij in de top 5 van ‘Best Workplaces’ en is één van de snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland. Het zijn van een ‘Great Place to Work’ is één van onze belangrijkste visiepijlers en uiteraard mijn focuspunt.  Experius is geen regulier bedrijf en ik ben zeker geen standaard HR manager, maar een oprechte CHO.

Tijdens de interactieve workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is het verschil tussen geluk en werkgeluk?
  • Waarom de focus op werkgeluk
  • Veel aandacht voor best practices
  • Tips om je eigen (werk)geluk te vergroten
  • Tijdens de workshop krijg je de tijd om met elkaar in gesprek te gaan en zo ideeën uit te wisselen.

Mijn uiteindelijke doel is om je inspiratie mee te geven en tips die je zelf direct kan gaan toepassen!


Interactieve Workshop: Leren van én met een ervaringsdeskundige! -Lean Consultancy Group

Wat kan je als individu én als organisatie doen om een gave werkomgeving te creëren? Waar begin je? Hoe kom je tot een eerste zinvolle stap? We gaan je helpen door inzicht te geven in de bouwstenen van een gave werkomgeving én je gaat het ontdekken aan de hand van onze best practices.

Kom tijdens het Happy People Better Business Event leren over:

  • Succesvol werven en verwelkomen
  • Strategie vertalen in focus op jaardoelen
  • Vormgeven van talentonwikkeling
  • Stimuleren van samenwerking in teams
  • Vieren van speciale momenten

We mogen onszelf ervaringsdeskundige noemen, na vier keer op een rij tot beste werkgever benoemd te zijn in het onderzoek van Great Place to Work®. Deze best practices en het ontstaan ervan delen we graag met jou. Het resultaat na dit uur: een dosis inzicht en actie voor een gave werkplek!

Anne Vennemann: Werkt 3 jaar bij LCG als trainer / consultant. Maakt een kunst van “werk is inspiratie” door continu op zoek te zijn naar eigen grenzen in persoonlijke ontwikkeling. Het beste uit jezelf kunnen halen is voor Anne kenmerk van een gave werkplek.

Arjen Hoekzema: Werkt 6,5 jaar bij LCG als trainer / consultant. Zag in die tijd het aantal collega’s groeien van 6 naar 60, waardoor bewust en onbewust is gebouwd aan een organisatie met een cultuur waar talenten graag komen werken en zichzelf kunnen zijn.


De principes van werkgeluk en voldoening – Effectory

In deze workshop nemen Joost Booij en Timon Visser je mee in de belangrijkste principes van werkgeluk en voldoening. Hoe creëer je een omgeving waarin groei, relaties en dankbaarheid centraal komen te staan?

 Om echt voldoening uit je werk te halen (voldoening is duurzamer dan geluk) is het van belang om de ander centraal te stellen. Die ander kan een medewerker van je zijn of een klant, eigenlijk maakt dat niet uit. Uiteindelijk gaat het erom dat je iemand anders zijn dromen of potentieel helpt realiseren.

Vanuit hun rol als senior consultant (Joost) en trainer (Timon) zien zij jaarlijks tientallen organisaties van binnen. Daarbij werken ze al meerdere jaren in de zelfsturende omgeving van Effectory. Hun goede en mindere ervaringen met deze principes delen ze graag! Ook staan ze stil bij jouw eigen situatie en die van je organisatie, zodat je deze principes kan vertalen naar jouw realiteit.


Hoe een uitspreekcultuur bijdraagt aan het werkgeluk én de impact – Tony’s Chocolonely & The UP Movement

In deze interactieve sessie delen we de ervaringen van het bouwen aan een uitspreekcultuur bij Tony’s Chocolonely. De sessie wordt verzorgd door Tony’s People Hero Carline van Veen en Cultuurcoach van theUP movement Martine van den Hoed. We nemen je mee in de aanleiding van het traject, de aanpak, het model en de resultaten. Ook ervaar je zelfeen aantal onderdelen. De inzichten en handvatten kun je direct inzetten binnen jouw organisatie. Tony’s Chocolonely is ‘n impactbedrijf dat chocolade maakt. Hun missie is samen 100% slaafvrij de norm maken in chocolade. Om dat te bereiken is ’t belangrijk dat elke Tony zoveel mogelijk zijn of haar unieke toegevoegde waarde bijdraagt. 

Een gelukkige gemeente – Laurens Bijl

De gemeente Roerdalen werkt al acht jaar onder het motto van Klein Geluk aan het vergroten van geluk. Onze missie is om bij te dragen aan geluk en levensvoldoening van alle mensen in Roerdalen. Dat lukt natuurlijk alleen maar als geluk ook een verbindend thema is in de organisatie. We werken waardengedreven en verbinden persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling.
In deze interactieve sessie neem ik je mee in onze praktijkervaringen. Hoe maken wij werkgeluk concreet en wat zijn werkzame ingrediënten? Je gaat hier ook zelf mee aan de slag. 

Ik ben Laurens Bijl, gelukscoördinator in de gemeente Roerdalen. Ik ben als lid van het directieteam verantwoordelijk voor de vertaling van Geluk van het beleid van de gemeente en de ontwikkeling van de organisatie. Ik zal in deze sessie vooral ingaan op onze ervaring met werken aan geluk in de organisatie.


Interactieve sessie ‘De Kracht van Waardering’ -Heleen Mes

Het gevoel gezien te worden, waardering en begrip te krijgen is een van onze basisbehoeftes. Ook op het werk kan het krijgen van oprechte waardering medewerkers enorm motiveren en gelukkig maken. Het stimuleert hen om hun best te doen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. We willen immers allemaal voelen dat we van belang zijn. Als medewerkers geen waardering ontvangen raken ze gedemotiveerd en gefrustreerd. Dat is jammer, want er zijn voldoende manieren om elkaar waardering te tonen. 

In de sessie worden de deelnemers op interactieve wijze meegenomen in wat waardering is; waarom het belangrijk is en op welke wijze ze meer waardering kunnen geven.

Heleen Mes is partner van het HappinessBureau. Zij bereikte als HR directeur met twee organisaties een top 10-positie als Beste Werkgever NL, geeft Employee Experience & Design workshops en presentaties, is oprichter van deLinkedIn groep Employee Experience Nederland/België en editor van Happy People Better BusinessNieuws.  Ze schreef samen met Gea Peper het boek Employee Experience


Interactieve sessie:  Met Geluk Geld verdienen -Hutten

Hoe zorg je ervoor dat mensen vitaal en betrokken bij je werken? Een vraag die veel organisaties zich tegenwoordig stellen. De tijd van hiërarchisch sturen, plannen en controleren is voorgoed voorbij. Een nieuwe tijd gaat om het vrijspelen van talenten en het verbinden van mensen, waarbij betekenis, innovatie en creativiteit voorop staan. Maar hoe breng je dat in de praktijk?

Pascal Verheugd is directeur HR & MVO van Hutten en al meer dan 14 jaar actief in diverse branches. Winnaar van de HR top-100. Vertaalde de afgelopen jaren succesvol werkgeluk, vitaliteit en community in het HR-beleid van Hutten.

Hutten is een sociaal innovatief food & hospitality bedrijf waar werkgeluk, vitaliteit en inclusiviteit hoog op de agenda staan. Ze sluiten geen arbeidscontracten, maar ‘vitaliteitscontracten’ en spreken liever van samenwerkers dan van medewerkers. Rond een sociaal netwerk MijnNetwerk hebben ze gebouwd aan een heuse sharing community. Voor deze initiatieven won Hutten diverse awards.


Workshop: Het Nieuwe Beoordelen met behulp van het Go Grow Ontwikkelspel -Parktheater Eindhoven

Een momenteel veel gehoord geluid is: schaf het beoordelingsgesprek maar af. De traditionele wijze van beoordelen, waarin één keer per jaar een eenrichtingsverkeergesprek wordt gevoerd, vooral over wat er fout is gegaan, is niet meer van deze tijd. In deze workshop ga je, na een korte inleiding, zelf aan de slag met een nieuwe manier van beoordelen: het Go Grow Ontwikkelspel.

Met deze serious game, die ontwikkeld is door de medewerkers van het Parktheater Eindhoven, kunnen medewerkers, in gesprek met hun leidinggevende, het beste uit zichzelf halen. Het spel verbetert de dialoog en draagt bij aan persoonlijke verbeterslagen. Met Know, Flow, Glow en Grow krijg je de beste versies van medewerkers en op vele fronten positieve effecten op alle niveaus in de organisatie.

De workshop werd gegeven door Marjon Reus en Antonio Philips van het Parktheater Eindhoven.


Workshop Leading with Happiness – Alex Slavenburg

Tijdens de interactieve workshop Leading with Happiness staat de kracht van Werkgeluk centraal, gericht op het leiderschap van morgen. Als deelnemer word je geïnspireerd om vanuit je eigen positie gericht te werken aan Werkgeluk. Je krijgt een beeld van de impact van Werkgeluk op leiderschap, medewerkers, klanten en de maatschappij. Een praktische workshop, met interactie, concrete voorbeelden en tips waarmee jezelf aan de slag kan.

De workshop wordt verzorgd door Alex Slavenburg. Hij heeft meer dan 29 jaar (internationale) ervaring op het gebied van verandermanagement, HR en Leiderschap in zijn rugzak. Alex is partner van het HappinessBureau en eigenaar van Happimotion.


Interactieve sessie ‘De subtiele kunst van het bouwen aan vertrouwen’ -Great Place to Work®

Great Place to Work® ontdekte ruim 30 jaar geleden dat vertrouwen de meest onderscheidende factor op de werkplek is. Organisaties die een organisatiecultuur vol vertrouwen hebben, overtreffen duidelijk hun concurrenten. Zij presteren beter op productiviteit, innovatie en samenwerking, en zijn in staat om individueel werkgeluk te vergroten. Het belang van vertrouwen op de werkplek is veelvuldig aangetoond, maar wat betekent dit voor jouw organisatie en jouw eigen handelen? Vertrouwen blijkt voor managers vaak een ongrijpbaar en moeilijk toepasbaar begrip. In deze interactieve sessie delen we onze visie op vertrouwen en laten we zien hoe en waarop vertrouwen is gebouwd. Daarnaast gaan we met voorbeelden aan de slag waarmee we praktische handvatten bieden om vertrouwen binnen jouw eigen organisatie te vergoten.

De sessie zal worden begeleid door Marieke Hoogenberg en Willemijn van Mourik, beiden werkzaam binnen Great Place to Work®


Ga voor je P.H.D.! -Jörgen Raymann

We leven in een tijd van transitie. Er vinden grote veranderingen plaats in onze maatschappij en de wereld om ons heen. De wereld heeft behoefte aan leiders met een eigen geluid en nieuwe inzichten. Om die verantwoordelijkheid op zich te nemen moeten we beginnen met zelfleiderschap en het ontwikkelen van een visie. Zelfleiderschap is essentieel voor het ontwikkelen van die visie! En visie is niet de wereld zien zoals hij is, maar een wereld maken zoals jij dat ziet! Omdat te bereiken moet je wel eerst weten wie jij bent en wie jij wilt zijn. 

In deze sessie helpt Jörgen Raymann met humor en zelfrelativering en aan de hand van voorbeelden uit zijn eigen leven en carrière de eerste stap te maken naar een juiste mindset! Hij heeft zijn “P.H.D” behaald aan The University of Life, en helpt je op weg om de jouwe te halen. P.H.D. staat voor Passion Happiness & Drive. De 3 basiselementen voor succes en verandering. 


Partners

Het Happy People – Better Business event is al jaren het grootste event op het gebied van werkgeluk. Dat doen wij natuurlijk niet alleen, maar wordt juist ook  mogelijk gemaakt door de inzet van talloze mensen en partners. Hieronder staan in alfabetische volgorde de partners van het HPBB event 2019:


AB Energy that works

Coöperatie DELA 

Driessen

Fontys

Great Place To Work

Hutten

Innocent 

Kinki Kappers

Lean Consultancy Group

Parktheater Eindhoven

Redirect People

Tony’s Chocolonely

 

 

 

previous arrow
next arrow
Slider